Gyakran ismételt kérdések

…és azokra adott válaszaink 😊

Hogyan ÉRHETŐEK EL A PROGRAMOK?

Tananyagaink internetkapcsolattal a világon mindenhol elérhetőek. Minden programunkhoz internetkapcsolat szükséges, valamint fejhallgató ajánlott. Laptopon, asztali gépen egyaránt használható böngészőben, mint pl. Google Chrome.

HOGYAN FOGOM TUDNI ÖNÁLLÓAN, TANÁR NÉLKÜL HASZNÁLNI?

A programok használata rendkívül egyszerű. Az egyes feladatok leírását minden felhasználónk számára biztosítjuk. A játék kezdetekor elhangzanak az instrukciók, amelyeket eleinte érdemes a gyermekeknek megismételni. 6-10 éves kor között még a szülővel együtt ajánlott végezni a feladatokat, később már nem lesz szükség további segítségre, gyermeked önállóan is tudja majd használni a programokat.

HOGYAN VÁSÁROLHATOM MEG A PROGRAMOKAT?

Legegyszerűbben a webshopunkon keresztül vásárolhatja meg programjainkat. A programoknak havi díja van, ajánlott legalább 3 hónapos csomagban megvásárolni őket, mivel a kutatások és a protokoll ezt a minimum használati időt javasolják ahhoz, hogy a felhasználó fejlődést érjen el.

VAN LEHETŐSÉGEM Egyeztetni a vásárlás Előtt?

Kényelmed érdekében igény szerint telefonon, e-mailben, illetve Zoom-on biztosítunk egyéni konzultációs lehetőséget szakértőnkkel. Időpontegyeztetés telefonon és e-mailben is lehetséges, illetve a Kapcsolat menüponton keresztül.

TUDJA MAJD A GYEREKEM ÖNÁLLÓAN VÉGEZNI A PROGRAMOT, VAGY VÉGIG MELLETTE KELL LENNEM?

Tapasztalataink alapján 10 éves kortól pár használatot követően nem szükséges a folyamatos szülői jelenlét. Kezdetekben a rutin kialakításához és a program menetének megismeréséhez nagyban hozzájárul egy tapasztalt, felnőttkorú felhasználó jelenléte. 

HA GYERMEKEM ÖNÁLLÓAN HASZNÁLJA A PROGRAMOT, NYOMON TUDOM KÖVETNI A FEJLŐDÉSÉT?

Igen, mivel a program heti riportokat készít, közérthető, grafikonos formátumban. Minden héten kapunk egy részletes kiértékelést arról, hogy az előző héten gyermekünk mennyi időt töltött a program használatával, mely feladatokban teljesített jól, melyikben van szüksége további fejlődésre. 

TÖBB MINT 10 ÉVE NEM BESZÉLTEM ANGOLUL, FŐLEG A NYELVTANNAL VOLTAK PROBLÉMÁIM, FEJLŐDHETEK A PROGRAMOKKAL?

Automatizált szintfelmérő tesztünkkel megismerheted aktuális tudásszintjét, a program pedig ez alapján fogja fejleszteni tudását, a lehető legoptimálisabb módon. A Fast ForWord használatakor jellemzően az alkalmazott nyelv fejlődik, tehát a különböző nyelvtani szabályok alkalmazására a gyakorlatban kerül sor. Ez kezdetben komolyabb kihívást jelenthet, azonban a szövegkörnyezetnek és a megszerzett rutinnak köszönhetően a korábbi nyelvtani problémák és bizonytalanságok rövid időn belül enyhülni fognak.

AMIT ANGOLUL OLVASOK, MEGÉRTEM, DE AMINT BESZÉLNI KELL, "LEFAGYOK". EBBEN IS SEGÍTHETNEK A PROGRAMOK?

Programunk egyik fő célja a beszélt nyelv fejlesztése. Egy több, mint 350 szövegből álló gyűjteményből a számodra megfelelő nehézségű tartalmat kell meghallgatni (ezt a programban fejhallgatón keresztül teheted meg), majd ugyanazt a szöveget felolvasni. A beszélt nyelv gyakorlásával olyan szókapcsolatok kiejtésére leszel képes, amelyekre passzív tanulással / olvasással sokkal kevésbé.

MENNYI IDŐ ALATT TANULHATOK MEG ANGOLUL?

A tartós, érezhető változáshoz a programok minimum 3 hónapos használatát javasoljuk, melynek intenzitása minimum heti 3 nap, napi 30 perc. Egy idegen nyelv elsajátítása minden esetben hosszú folyamat, és nagyban függ a felhasználó jelenlegi tudásszintjétől. Mint minden új ismeretet, így a programok során tanultakat is rendszeresen kell gyakorolni, a fokozatosság elvét betartva. Egyéni tudásszinttől és a befektetett energia mennyiségétől függ, hogy milyen gyors és milyen mértékű változást tapasztalsz majd. 

INTÉZMÉNYKÉNT HOGYAN TUDOM HASZNÁLNI A PROGRAMOKAT?

A tengerentúlon intézményi keretek között is sikeresen alkalmazzák a Fast ForWord és ClearFluency programokat. Alkalmazásukra sokféle módszer áll rendelkezésre, akár tanóra keretein belül, akár otthoni feladatként, vagy szakkörként is végrehajthatóak a feladatok. Ekkor nem csak a diákok kapnak egyéni felhasználói fiókot, hanem a pedagógusok is, akik diákjaik eredményeit ezen keresztül követhetik nyomon. Tanárként, intézményként, iskolaként a következő elérhetőséget javasoljuk egyedi lehetőségekért: ISKOLA@OKOSANGOL.HU

A program egy szintfelmérő teszttel indul. Ezen kívül figyelembe vesszük a felhasználó életkorát, esetleges kognitív képességeinek zavarait, tanulási és egyéb nehézségeit. Szakértőnk ezek alapján javaslatot tesz, hogy gyermeke fejlődéséhez a legoptimálisabb programot kapja meg.

Szélessávú internetkapcsolattal Magyarország egész területén elérhetőek. Fontosnak tartjuk, hogy minden érdeklődő számára hozzáférhetőek legyenek programjaink.

Dr. Norman Doidge A változó agy című bestsellerében részletesen beszámol a vezető agykutató, dr. Michael Merzenich munkásságáról és a Fast ForWord program létrejöttéről.

Minden programunkhoz internetkapcsolat szükséges, valamint fejhallgató ajánlott. Laptopon, asztali gépen, notebookon, a következő a paraméterekkel: Windows 7 vagy újabb verziója Google Chrome böngészővel, Macintosh Google Chrome böngészővel. iPad 4/Air/Pro iOs 11.4 vagy újabb verziója Google Chrome böngészővel. A Reading Assistant Plus programhoz mikrofonnal ellátott fejhallgató szükséges.

A programok használata rendkívül egyszerű. Az egyes feladatok leírását minden felhasználónk számára biztosítjuk. A játék kezdetekor elhangzanak az instrukciók, amelyeket eleinte érdemes a gyermekeknek megismételni. 6-10 éves kor között még a szülővel együtt ajánlott végezni a feladatokat, később már nem lesz szükség további segítségre, gyermeke önállóan is tudja majd használni a programokat.

Legegyszerűbben a webshopunkon keresztül vásárolhatja meg programjainkat. A programoknak havi díja van, ajánlott legalább 3 hónapos csomagban megvásárolni őket, mivel a kutatások és a protokoll ezt a minimum használati időt javasolják ahhoz, hogy a felhasználó fejlődést érjen el. 

Felhasználóink kényelme érdekében igény szerint telefonon, e-mailben, illetve Zoom-on biztosítunk egyéni konzultációs lehetőséget szakértőnkkel, így földrajzi helyzettől függetlenül ez a lehetőség mindenki számára elérhető. Időpontegyeztetés telefonon és e-mailben is lehetséges, illetve a Kapcsolat menüponton keresztül.

Tapasztalataink alapján 10 éves kortól a 4-5. használatot követően nem szükséges a folyamatos szülői jelenlét. Kezdetekben a rutin kialakításához és a program menetének megismeréséhez nagyban hozzájárul egy tapasztalt, felnőttkorú felhasználó jelenléte. Ezután a heti riportok lesznek segítségül abban, hogy nyomon tudjuk követni gyermekünk fejlődését. Minden héten kapunk egy részletes kiértékelést arról, hogy az előző héten gyermekünk mennyi időt töltött a program használatával, mely feladatokban teljesített jól, melyikben van szüksége további fejlődésre. Mivel minden feladat egy-egy képességet fejleszt, látjuk, mely területeken éppen hol tart.

Igen, mivel a program heti riportokat készít, közérthető, grafikonos formátumban. Minden héten kapunk egy részletes kiértékelést arról, hogy az előző héten gyermekünk mennyi időt töltött a program használatával, mely feladatokban teljesített jól, melyikben van szüksége további fejlődésre. Mivel minden feladat egy-egy képességet fejleszt, látjuk, mely területeken éppen hol tart.

A Fast ForWord programcsaládot már 6 éves kortól ajánljuk, mivel az első szintek a kulcs kognitív képességeket fejlesztik (figyelem, memória, feldolgozási sebesség, szerialitás), így a tanulási teljesítmény is javítható már a kezdetektől fogva. Az angol nyelvi képességek fejlesztésére magyar anyanyelvű gyermekeknél jellemzően 10 éves kortól javasoljuk.

Automatizált szintfelmérő tesztünkkel megismerheti aktuális tudásszintjét, a program pedig ez alapján fogja fejleszteni tudását, a lehető legoptimálisabb módon. A Fast ForWord használatakor jellemzően az alkalmazott nyelv fejlődik, tehát a különböző nyelvtani szabályok alkalmazására a gyakorlatban kerül sor. Ez kezdetben komolyabb kihívást jelenthet, azonban a szövegkörnyezetnek és a megszerzett rutinnak köszönhetően a korábbi nyelvtani problémák és bizonytalanságok rövid időn belül enyhülni fognak.

Reading Assistant Plus programunk egyik fő célja a beszélt nyelv fejlesztése. Egy több, mint 350 szövegből álló gyűjteményből az Önnek megfelelő nehézségű tartalmat kell meghallgatni (ezt a programban fejhallgatón keresztül teheti meg), majd ugyanazt a szöveget felolvasni. Mikrofonja segítségével a program érzékeli olvasásának sebességét, a szavak kiejtésének helyességét, szükség esetén -ha egy szó kiejtése komoly nehézséget okoz- átsegíti a holtponton. A beszélt nyelv gyakorlásával olyan szókapcsolatok kiejtésére lesz képes, amelyekre csupán passzív tanulással/olvasással sokkal kevésbé.

A jelenlegi kutatások szerint- 40-60 óra használat 1-2 évnyi átlagos nyelvtanulásnak felel meg (ez egy 3 hónapos periódusban heti 3 nap, napi 1 óra, vagy 4 nap, napi fél óra időnek felel meg átlagosan). Ezzel együtt egy idegen nyelv elsajátítása minden esetben hosszú folyamat, és nagyban függ a felhasználó jelenlegi tudásszintjétől. Mint minden új ismeretet, így a programok során tanultakat is rendszeresen kell gyakorolni, a fokozatosság elvét betartva. Egyéni tudásszinttől és a befektetett energia mennyiségétől függ, hogy milyen gyors és milyen mértékű változást tapasztalnak majd. A tartós, érezhető változáshoz a programok minimum 3 hónapos használatát javasoljuk, melynek intenzitása minimum heti 3 nap, napi 30 perc.

Igen, mivel a programok rendkívül sokrétűen felhasználhatóak: akár órai munkaként, annak kiegészítéseként, akár otthoni feladatként. A programok részletes heti riportokat készítenek a tanulókról: a programokkal töltött időt, a fejlődést, a fejlesztendő területeket mind látják a tanárok a grafikonokon, és ez alapján akár a tanórát, akár a házi feladatot a tanulók egyedi igényeihez tudja igazítani, így segíthetik őket a maximális eredmény elérése érdekében. A rendszeres visszajelzéseknek köszönhetően a tanárok mindig azt a képességterületet fejleszthetik, amelyre a gyermeknél a legnagyobb szükség van. Az sem unatkozik az órán, akinek egyes területek jobban mennek, és az sem érzi mellőzöttnek magát, akinek az adott képessége fejlesztésre szorul. Tanárként, intézményként, iskolaként a következő elérhetőségen kérhet egyedi ajánlatot: iskola@okosangol.hu

A tengerentúlon nem csak egyéni, hanem intézményi keretek között is sikeresen alkalmazzák a Fast ForWord és Reading Assistant Plus programokat. Alkalmazásukra sokféle módszer van, akár tanóra keretein belül, akár otthoni feladatként, vagy szakkörként is végrehajthatóak a feladatok. Ekkor nem csak a diákok kapnak egyéni felhasználói fiókot, hanem a pedagógusok is, akik diákjaik eredményeit ezen keresztül követhetik nyomon. Tanárként, intézményként, iskolaként a következő elérhetőségen kérhet egyedi ajánlatot: iskola@okosangol.hu