A szoftverről

A programcsalád feladatai átfogó, komplex fejlesztést biztosítanak tanulóinknak.

Fast ForWord

A programcsalád feladatai átfogó, komplex fejlesztést biztosítanak tanulóinknak.

A program 10 különböző szintből áll. A feladatok úgy követik egymást, hogy az idegrendszert folyamatosan újabb ingerek érjék: ezek más módon, hagyományos terápiás módszerekkel nem érhetőek el, kizárólag mesterségesen létrehozott, gépi úton. A rendszeres és változatos stimuláció növeli éberségi szintjét, javítja a tanulók figyelmét és a pecepciót, vagyis az ingerfelvételt- így segít az auditív feldolgozási zavar javításában és a fókuszált figyelem elérésében.

A korábbi teljesítmény alapján a programban szereplő algoritmus rangsorolja a feladatokat, így a tanuló azokat a feladatokat fogja gyakrabban végezni, amelyekben nehézségei akadnak. 

A játékos grafikának és folyamatos vizuális visszajelzéseknek köszönhetően már 6 éves gyermekek is kitartóan tanulhatnak játszva.

Reading Assistant Plus

A program könyvtára egyedülálló rendszerben tesz elérhetővé több, mint 300 történetet A1-C2 szintig.

A RAP az adott nyelvismereti szintnek megfelelő történetet mutat és a receptív, valamint az expresszív nyelvi területeket is fejleszti.

A tanuló miután meghallgatja a történetet, rögtön felolvassa egy mikrofonba, amelyeket a program aprólékosan érzékel és elemez: nehézség esetén átsegít a holtponton, méri az olvasás sebességét és dokumentálja a hibák előfordulását és természetét. A szöveg megértését egy kérdőív ellenőrzi.

A Reading Assistant Plus akárcsak egy magántanár, a gyermeknek megfelelő feladatot kiválasztja és segít a feldolgozás minden lépésében. A hibákat és nehézségeket dokumentálja, szintlépésre pedig csak hibátlan megoldás esetén ad lehetőséget: a speciális algoritmusnak köszönhetően pontos és egyéni fejlesztésben részesülhet minden tanulónk.

A programcsalád feladatai átfogó, komplex fejlesztést biztosítanak tanulóinknak.
A teljes, 10 szintes Fast ForWord program teljesítéséhez egyéntől függően minimum 1,5 év szükséges.

Nem sprint, hanem maraton!

A protokoll szerinti előírt használat minimum 3 hónap, heti 3 nap, naponta 30 perc. 

Ahhoz, hogy tartós változást érhessenek el, javasoljuk ezen a tényezők növelését!

A teljes, 10 szintes Fast ForWord program teljesítéséhez egyéntől függően minimum 1,5 év szükséges.

Rendszeres visszajelzés

Az eredményekről hetente kap összegzést, így rendszeresen ellenőrizheti gyermeke, tanulója vagy önmaga teljesítményét grafikonok segítségével. 

Mivel 1-1 feladat külön kompetenciaterületet fejleszt, a nehézséget okozó tartalmat kiemeljük a heti értékelés során, így könnyítve szülők, tanárok és más szakemberek munkáját.

Fontos a folyamatos nyomonkövetés, így minden tanuló folyamatosan láthatja fejlődését és azt, hogy milyen célokat kell, még elérjen. Így növelhető a motiváció és segítik a reális célok kitűzését.

Ezt a fajta visszajelzést nem csak az egyéni tanulóknak, hanem iskolákban dolgozó tanároknak is ajánljuk, ahol több gyermek teljesítményére is figyelhetnek egyszerre.

Az eredményekről hetente kap összegzést, így rendszeresen ellenőrizheti gyermeke, tanulója vagy önmaga teljesítményét grafikonok segítségével.
A változó agy - Dr. Norman Doidge népszerű könyvének köszönhetően a magyar olvasókhoz is közelebb kerülhetett a neuroplaszticitás fogalma

A változó agy

Dr. Norman Doidge népszerű könyvének köszönhetően a magyar olvasókhoz is közelebb kerülhetett a neuroplaszticitás fogalma, valamint a Fast For Word programcsalád létrehozásáról és első sikereiről.

A dr. Michael Merzenich és munkatársai által végzett, 1950 óta tartó kutatások eredménye a Fast For Word hatékony, változatos összetétele- a multidiszciplináris csapat a kezdetektől fogva folyamatosan fejleszti és tökéletesíti a programokat.